GPS
WGS84: N 58° 34.1197', E 14° 17.8897'

Decimal: 58.5687, 14.2982

Vikaskogs egendom till salu

Prisidé   15 000 000 kr.
 


Vikaskogs herrgård är en anrik egendom på ca 34 ha i ett skifte i södra Tiveden som kännetecknas av sitt vackra läge och fina byggnader i en natur-/ ekopark, omgiven av egen skog.

Parken med sina frukt och bärodlingar, hagar och skogsdungar har flera små dammar och strand vid Lilla Skogssjön vilket inbjuder till rekreation och ett innehållsrikt lantliv. God jakt på älg, viltsvin, rådjur m.m. och fiske i egen dam och i Lilla Skogssjön.

Centralt på fastigheten med en fantastiskt panoramautsikt ligger herrgårdsbyggnaden på   ca 1200 m² som tillsammans med annexet på ca 600 m² erbjuder en ståndsmässig boendemiljö. Byggnadsbeståndet har fortlöpande moderniserats och underhållits. Huvudbyggnaden och annexet har sammanlagt 28 sovrum. I huvudbyggnaden finns ett godkänt restaurangkök och annexet är godkänd för HVB verksamhet.

I närheten av huvudbyggnaden ligger en villa (f.d arrendatorsbostad) på ett och ett halvt plan med genuin gammaldags charm vackert inbäddad i fruktträdgårdar.


På fastigheten finns dessutom en ekonomibyggnad på ca 640 m², tidigare verkstad, ett äldre stall, ligghall, tre garage och förråd.

Fastighetens beskaffenhet och det avskilda lugna läget utan genomfartstrafik inbjuder till olika aktiviteter och verksamheter. Fastigheten är lättskött och lämpar sig för privat boende alternativt verksamheter som hästuppfödning, besöksnäring, friskvårdvård/omsorg, äldreboende, HVB hem m.m.

Visning av fastigheten sker efter överenskommelse med ägaren.
Beakta att tillträde till fastigheten enbart är tillåtet i samband med ägarens närvaro.

Förfrågan sker på kontakt formulär eller per telefon till jurist Christer A. Holm 070-6910469.


 

Välkomna att boka visning!