Kurs om utmattningssydrom ( utbrändhet ), 5 dagar
                 med specialist läkare Margita Holm

Kurs om utmattningssyndrom

Alla är bekanta med begreppet utmattningssyndrom, många är dessvärre drabbade.

Under kursen Utmattningssyndrom behandlar vi den teoretiska bakgrunden så som den medicinska vetenskapen ser på den idag och ger dig användbara verktyg för att förebygga och hantera stressrelaterade besvär som utmattningsdepression.
Under kursen tar vi upp den sammansatta symptombilden hos utmattningssyndrom bland annat:

  • Fysiska och psykiska symtom på utmattning
  • Koncentrationssvårigheter eller minnesstörning
  • Känslomässig labilitet eller irritabilitet
  • Sömnstörning
  • Försämrad funktion i arbete, socialt eller i andra viktiga avseenden.           

Vårt mål är att ge dig den kunskap och de verktyg som du behöver för att återfå hälsa och balans i livet.  Genom din aktiva medverkan i egen rehabilitering kommer du att nå ditt hälsomål. Se vistelse på hälsohemmet Hälsoträdgårdar Vikaskog som en stärkande hälsokur som kommer att ge dig kraft och inspiration.
Programmet är individanpassat. Läkaren och sjukgymnasten bedömer ditt hälsotillstånd och rekommenderar behandlingar.
På hälsohemmet Hälsoträdgårdar Vikaskog varvar vi undervisning med rehabilitering. Kognitiv beteendeterapi i kombination med naturterapi / trädgårdsterapi som hälsohemmet Hälsoträdgårdar Vikaskog arbetar med har visat god effekt vid behandling och rehabilitering av stress och stressrelaterade besvär.

Skogspromenader, meditation och aktiviteter i parken skapar förutsättningar till inre harmoni. Det finns utrymme för egen tid.Vid behov kan du få läkarintyg med bedömning av din vistelse på hälsohemmet Hälsoträdgårdar Vikaskog och behandlingsrekommendationer. Avgift för intyget tillkommer.

Hjärtligt välkommen till ett intressant, lärorik och givande program på hölsohemmet Hälsoträdgårdar Vikaskog. 

Pris:
17 750 kr för 5 dagar
Från måndag till fredag
Antal deltagare 7-15

I priset ingår kost och logi, läkarkonsultation, alla föredrag, gruppsamtal, bedömning och instruktioner av läkare och sjukgymnast, meditation, praktiska övningar och uteaktiviteter

 

Bra att veta

Fysisk aktivitet är ett viktigt inslag i programmet under vistelsen på hälsohemmet Hälsoträdgårdar Vikaskog. Dagliga promenader ingår i programmet. Ta med dig lämpliga skor och kläder, även regnkläder. Kom ihåg innetofflor men glöm gärna mobiltelefonen. Tystnad råder från kl. 21.00- 7.00.

Vi vet att det kan vara svårt att bryta vanan att ständigt ”vara påkopplad” och kommunicera med andra genom elektroniska media. För mesta möjliga effekt av vistelsen på hälsohemmet Hälsoträdgårdar Vikaskog vill vi att du minimerar den typen av kommunikation under vistelsen hos oss. På hälsohemmet kommer du att få gått om möjligheter att samtala både med personal och också andra deltagare. Behöver du prata i mobiltelefon gör det så att andra inte ser och hör dig. För att kunna koppla av på bästa sätt tala om för dina nära och arbetsplatsen att du inte är tillgänglig under veckan.