Hälsohemmet Hälsoträdgårdar Vikaskog


"Det är de naturliga krafterna inom oss som botar sjukdom och gör oss friska."

"Det är visserligen berömvärt att hjälpa de sjuka att bli friska, men lika berömvärt är att hjälpa de friska att bevara hälsan."

Hippokrates (ca 460 - 370 f.kr)
Den västerländska medicinens fader


Vistelse på hälsohemmet Återhämtningsträdgårdar®  Vikaskog skapar förutsättningar för återhämtning, rehabilitering, nya insikter och personligt växande.
Programen är individ- och gruppanpassade och varierar med årstiderna.

Vår behandlingsmetod på Hälsoträdgårdar speglar helhetssyn på människan och hennes hälsa. Metoden vänder sig bland annat till dig som känner av symptom på stressrelaterad ohälsa. Den lämpar sig också för personer med livsstilsrelaterade besvär. Trädgårdsterapi/grön rehabilitering är ett viktigt inslag i verksamheten.

Fysisk aktivitet sker företrädesvis utomhus i hergårdens naturpark och trädgårdar. På Hälsohemmet finns bland annat motionsrum, bastu med avkoplingsrum, bibliotek och konferensrum.

Vi vänder oss till privatpersoner, par, företag och organisationer som vill satsa på rehabilitering, friskvård och hälsovård.

Dr Margita Holm som är leg. läkare, specialist med inriktning på stress, livsstilsrelaterad ohälsa och hälsoträdgårdar ansvarar för verksamheten.

För dig som har eget företag eller är en arbetsgivare som betalar vistelsen, kan vi berätta att friskvård som regel är en avdragsgill kostnad. Hör för säkerhets skull efter med skatteverket eller revisorn om hur reglerna är.                                                          Välkommen!   

Bra att veta om hälsohemmet Hälsoträdgårdar Vikaskog.
 

Samvarorum  liksom sovrum har en vacker utsikt över trädgården, parken och skogen.

Tillgång till bastu och bibliotek vid gruppbokningar.

För att vistelse på hälsohemmet Hälsoträdgårdar Vikaskog skall vara så avkopplande som möjligt uppmanar vi våra gäster att undvika användning av mobiltelefon och dator.
Är du tvungen att använda telefon ser du till att ingen behöver höra ditt samtal.

 

Vid kurser och gruppvistelsen på hälsohemmet  tillhandahåller vi kost och logi vilka ingår i priset.
Vänligen begär offert.

 

Hjärtligt välkommen!

För att erbjuda bästa förutsättningar för behandling, rehabilitering och avkoppling, vilket ofta sker utomhus, är anläggningen tillgänglig enbart vid föranmälda besök.