Hälsohemmet Hälsoträdgårdar Vikaskog


"Det är de naturliga krafterna inom oss som botar sjukdom och gör oss friska."
"Det är visserligen berömvärt att hjälpa de sjuka att bli friska, men lika berömvärt är att hjälpa de friska att bevara hälsan."
Hippokrates (ca 460 - 370 f.kr)
Den västerländska medicinens fader


Vistelse på hälsohemmet Hälsoträdgårdar Vikaskog skapar förutsättningar för återhämtning, rehabilitering, nya insikter och personligt växande.
Programen är individ- och gruppanpassade och varierar med årstiderna.
Vår behandlingsmetod på Hälsoträdgårdar speglar helhetssyn på människan och hennes hälsa. Metoden vänder sig bland annat till dig som känner av symptom på stressrelaterad ohälsa. Den lämpar sig också för personer med livsstilsrelaterade besvär. Trädgårdsterapi/grön rehabilitering är ett viktigt inslag i verksamheten.

Fysisk aktivitet sker företrädesvis utomhus i hergårdens naturpark och trädgårdar. På Hälsohemmet finns bland annat motionsrum, bastu med avkoplingsrum, bibliotek och konferensrum.

Vi arbetar med privatpersoner, par, företag och organisationer som satsar på rehabilitering, friskvård och hälsovård.

Specialistläkare Dr Margita Holm ansvarar för verksamheten.                                             

Välkommen!   

För att erbjuda bästa förutsättningar för behandling, rehabilitering och avkoppling, vilket ofta sker utomhus, är anläggningen tillgänglig enbart vid föranmälda besök.

Bra att veta om hälsohemmet Hälsoträdgårdar Vikaskog.
 

Samvarorum  liksom sovrum har en vacker utsikt över trädgården, parken och skogen.

Tillgång till bastu och bibliotek vid gruppbokningar.

För att vistelse på hälsohemmet  skall vara så avkopplande som möjligt uppmanar vi våra gäster att undvika användning av mobiltelefon och dator.
Är du tvungen att använda telefon ser du till att ingen behöver höra ditt samtal.

 

Vid kurser och gruppvistelsen på hälsohemmet  tillhandahåller vi kost och logi vilka ingår i priset.
 

Hjärtligt välkommen!

Om maten:

Maten är god och nyttig och du blir mätt! Vi har regelbundna måltider, frukost, lunch, middag. Maten kommer övervägande från växtriket. I kosten ingår dessutom, fisk, ägg och mjölkprodukter. Kaffe, knäckebrödsmacka och frukt kan köpas. Sluta gärna med kaffedrickande en vecka före vistelsen på hälsohemmet Hälsoträdgårdar Vikaskog.