Retreat på Vikaskogs herrgård

Retreaten behövs när du vill dra dig tillbaka i enskildhet från vardagen.
Upplevelse av tidsbrist och stress är vår tids sjukdomar. Många av oss behöver ge sig tid att i vardagsbruset stanna upp och lyssna inåt efter vem vi verkligen är och vill vara. Varför skall vi  ”gå i väggen” först innan vi förstår att ta hand om oss själva. På Vikaskogs Retreat ligger fokus på meditation och tystnad.
Här finns  det möjlighet till samtal. Du får vara anonym och inga krav finns utan du bestämmer själv hur du vill tillbringa tiden.
Programmet Stilla dagar är en tyst retreat som ger dig utrymme för att ”bara vara". Retreaten ger möjlighet att finnas i nuet och uppleva det som stärker och helar.


 

Hjärtligt välkommen!                        
 

Tystnad
är något mer än bara en paus; den är den förtrollade plats där utrymme skapas, tiden stannar och själva horisonten vidgas. Vi säger ofta att i tystnaden kan vi höra oss själva tänka. Men vad som är mer sant att säga är att i tystnad kan vi höra oss själva inte tänka, och på så sätt att sjunka under oss själva in till en plats mycket djupare än blotta tanken tillåter. Kanske ännu bättre; i tystnad kan vi höra någon annan tänka. Eller bara andas. För tystnad är mottaglighet och i tystnad kan vi lyssna till något bakom världens larm.

Pico Iyer

Bra att veta om Vikaskogs Retreat

Samvarorum liksom sovrum har en vacker utsikt över trädgården, parken och skogen.

Vår miljö är TV, dator och mobiltelefonfri. Den mobiltelefonfria miljön ser vi som en exklusivitet. Är du tvungen att använda din mobiltelefon kan du göra det på ett ställe där ingen kan höra dig eller på vårt kansli.

Om måltider:
Frukost ingår i priset.
Övriga måltider lagar du själv.
Det finns ett pentry till ditt förfogande. Maten tar du med dig.

Sängkläder och handdukar kan hyras för 100 kr.

.